Hey Daan,

Toen ik een jaar of 22 was ben ik, naast Concept7, nog een ander bedrijf gestart. Het heette Boosting Dynamo en volgens de Kamer van Koophandel waren we een platenmaatschappij. Wij noemden het liever 'leverancier van emotie'.

We hadden drie bands onder contract en hebben cd's over de hele wereld verkocht. Eén van onze bands, 37 Staboundz, had een Limburgse popprijs gewonnen en mocht daardoor Pinkpop 2004 openen. Een gelukje voor ons geef ik toe.

Het platenlabel had in die tijd alleen maar metalcorebands onder contract. Dit omdat één van mijn co-founders zelf in een metalcoreband speelde. Niets mis met deze muziek behalve dat ik het zelf niet om aan te horen vind. Ik heb er helemaal niets mee.

Dat maakt het verkopen van de muziek nogal lastig. Want als iemand aan me vroeg 'is het leuke muziek?' dan kon je aan mijn gezicht wel aflezen hoe ik erover dacht. Ik ben nu éénmaal een slechte leugenaar.

Hoe leuk het ook was om een eigen platenlabel te hebben, iets verkopen waar je niet in gelooft werkt gewoon niet. Niet doen dus.

Spreek je maat!

X-P-

📭
Meld je gratis aan en ontvang iedere zondag de laatste brief aan Daan gratis in je mailbox.
Share this post