1 min read

Proefballonnetjes zijn niet voor eindbazen.

Hey Daan,

Als Founder en CEO wordt er altijd naar je geluisterd. Zelfs als je dat helemaal niet wilt.

Ik hoor het mezelf nog zeggen: "dit is gewoon een ideetje hoor, je hoeft hier echt niets mee." De hele dag liet ik overal proefballonnetjes op. Gedachten en ideeën die door mijn hoofd gingen en die ik open en onbesuisd deelde met iedereen in het team die het horen wilde.

Heel vaak echt niet bedoelt om direct iets mee te doen. Soms misschien wel, ook al bracht ik het dan als een ideetje. Maar hoe kon iemand anders dat weten?

Het is naïef om te denken dat wanneer je als eigenaar of eindbaas iets roept, mensen dat altijd op waarde kunnen schatten. Jij betaalt immers hun salaris, natuurlijk wordt er naar je geluisterd.

En terwijl ik dit schrijf merk ik ook dat ik het lastig vind. Want je wilt heel graag zomaar even iets delen. Mensen hun mening of eerste reactie horen. Als gelijkgestemde gezien worden. Maar ook weer niet altijd.

Daarom denk ik dat het belangrijk is om gelijkgestemden te vinden. Het liefst van buiten. Mensen zonder belang. Mensen die open en eerlijk hun feedback kunnen geven. Want dat is waar je vaak eigenlijk echt naar op zoek bent.

Spreek je maat!

X-P-

📭
Meld je gratis aan en ontvang iedere zondag de laatste brief aan Daan gratis in je mailbox.