1 min read

Een ode aan notulen.

Hey Daan,

"Notulen, gespreksverslagen, allemaal onzin en nergens voor nodig." Ik hoor het mezelf nog roepen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik daar nu heel anders over denk.

Een beslissing neem je altijd op basis van de op dat moment aanwezige informatie. Je weet niet wat je niet weet. Nog zo'n cliché feitje: alles verandert continu. Dat betekent ook dat je een half jaar later heel anders over een eerder genomen beslissing kunt denken. Super handig als je dan ergens terug kunt vinden waarom je de beslissing met welke informatie toen hebt genomen. Lees: pak de notulen er nog eens bij.

Een nog veel meer voor de hand liggende reden is dat notulen heel fijn zijn voor mensen die niet bij het overleg aanwezig konden zijn. Om wat voor reden ook. Met goede notulen ben je in een handomdraai weer up-to-date zonder dat je daarvoor iemand om zijn of haar gekleurde mening hoeft te vragen.

De praktijk leert dat veel mensen, net als ik, het maken van notulen onderschatten. Maar het tegenovergestelde is waar. Goede notulen zijn van onschatbare waarde. Dus geef ze de aandacht die ze verdienen.

Spreek je maat!

X-P-

📭
Meld je gratis aan en ontvang iedere zondag de laatste brief aan Daan gratis in je mailbox.