Hey Daan,

Ik heb me vaak afgevraagd.
Wat is er nu zo leuk aan het hebben van een eigen bedrijf?

Status kan het toch bijna niet zijn?
Iedereen kan immers een bedrijf beginnen. Je gaat naar de Kamer van Koophandel in de buurt, betaalt 50 euro en je bent directeur. Zo makkelijk is het. Een bedrijf op zich kan dus nooit het doel zijn lijkt me.

Het is eerder een middel. Een middel om alleen of samen met een groep mensen iets te realiseren. Wat die droom ook maar is. Zo hadden we bij srprs.me het doel om 1 miljoen reizigers hun onbevangenheid terug te geven door middel van de verrassingsreis. Het bedrijf, de BV, was het middel. Niet meer dan dat. Het had ook een vereniging kunnen zijn of een genootschap. Ik hoef me niet zo nodig in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar in Nederland is dit nu éénmaal de makkelijkste manier om mensen voor hun werk te kunnen betalen. Prima dus wat mij betreft.

Wat echt gaaf is aan een bedrijf is dat je je eigen kleine wereldje kunt maken. Natuurlijk moet je je aan de wet houden maar verder bepaal jij de regels. Het maakt niet uit hoe iemand anders dingen doet. Jij kunt ze op jouw manier doen. Samen met iedereen waarmee je gaat samen werken. Zo kun je dus echt het verschil maken op een manier zoals jij het wilt.

Spreek je maat!

-X-P-

📭
Meld je gratis aan en ontvang iedere zondag de laatste brief aan Daan gratis in je mailbox.
Share this post