We zitten middenin de grootste crisis die ik in mijn leven heb meegemaakt. Nou ja, middenin, dat is nog maar te hopen. Want hoe lang het gaat duren weet echt helemaal niemand op dit moment.

We zijn veel thuis. Sinds een maand zijn de scholen dicht. In ons geval betekent dit thuisonderwijs voor Anne, Daan & Linde. Mijn afspraken zijn zoveel als mogelijk omgezet naar Skype, Zoom en Facetime. Veel opdrachten zijn uitgesteld. En Anniek werkt, als juf in de onderbouw, ook volledig vanuit huis.

“What are you really winning when you’re saving time?”

En eerlijk? Het is prima. We hebben het omarmd. Althans de meeste dagen. Want dat is wat je in dit soort situaties het beste kunt doen; omarmen. Het is wat het is. Vecht er niet tegen. Dat heeft geen enkele zin. Daar word je alleen maar chagrijnig van.

Ik merk dat ik in mijn hoofd met hele andere dingen bezig ben dan een maand geleden. Logisch ook, de hele wereld is compleet anders. Voor mij werken dit soort situaties altijd sterk reflecterend. Zijn die dingen die je altijd maar doet, eigenlijk wel zoals je ze zou willen?

Elke dag er even lekker uit

Sinds zondag maken we iedere dag een lange wandeling. Die plannen we in ons dagrite. Soms op skeelers, soms op de fiets maar altijd er even lekker uit. En dat kan snel want ik heb het geluk dat we echt in een schitterende omgeving wonen. Op 3 minuten van het bos, op 5 minuten van het IJsselmeer. Dit is iets waarvan ik me voorneem het te blijven doen.

Bewuster omgaan met reistijd

Regelmatig hoor ik de laatste weten tijdens een Skype of telefoongesprek 'afspreken is toch fijner.' En alles wat ik dacht was steeds: 'wat heerlijk dat we het zo doen'. Een afspraak die me anders zo 3 uur reistijd had gekost, bleef nu bij 30 minuten bellen. Én geen brandstofkosten, én geen vervuiling. Bewuster kiezen hoe je een afspraak maakt lijkt me een mooie les om vol te houden.

Gezond leven

Mensen die me kennen weten dat ik een continue struggle heb met eten en afvallen. Dat is iets waar ik dagelijks mee bezig ben. Dit soort situaties duwen me ook dan weer in de goede richting. Gezond leven en zorgen voor je lichaam is één van de belangrijkste dingen die je voor jezelf en daarmee voor de mensen om je heen kunt doen. Niet wachten tot maandag maar nu actie. In kleine stapjes. Ik weet het wel. Je hebt soms even een duwtje nodig.

Dream big. Start small

Een zakelijk mantra. Ik vergeet vaak het laatste en wil te groot, met alles. En te snel. Maar voor wie? Deze tijd zorgt voor prioriteit en maakt de dingen die echt belangrijk zijn, belangrijk. Ondernemen is voor mij belangrijk. Niet perse bedrijfje spelen. Een bedrijf is voor mij een middel om dromen waar te maken. Dat hoeft niet snel. Wel groot. Want mijn ambitie is groot. Maar in stapjes, kleine behapbare stapjes. Dat bespaart een hoop stress. En daar was ik nu niet niet op uit.

Cherish your green wobbly sun

Wobbly Sun is een merk waar ik aan bouw. Het merk heeft maar 1 doel: breng onbevangenheid terug in de wereld. Het is die openheid van geest die we ons allemaal herinneren maar o zo vaak vergeten zijn. En deze tijd, juiste deze tijd, helpt ons bij het terug vinden van dit gevoel. Dit open, fijne en warme gevoel. Koester het, omarm het en inspireer anderen. Juist nu.