1 min read

Er zijn vs. er echt zijn.

Hey Daan,

Wist je dat er een verschil zit tussen er zijn en er echt zijn?
Nou, ik niet. Tot ik het in de praktijk ontdekte omdat Anniek me er op wees.

Hoe druk ik het ook had, hoeveel stress er om wat voor reden ook was, ik wilde niet die vader zijn die er alleen op zondag was voor zijn gezin. Dat ben ik dus ook nooit geweest.

Toen ik in Amsterdam werkte bleef ik 1 nacht per week slapen in een hotel. Ik vertrok die ochtend nadat ik de jullie naar school had gebracht, werkte de hele dag en avond door en was de volgende dag voor het avondeten weer thuis. Van de overige dagen werkte ik 2 dagen vanuit huis en de andere dag reed ik heen en weer. De weekenden probeerde ik altijd zoveel als mogelijk vrij te houden.

Lijkt goed toch?
Schijn bedriegt. Want alleen fysiek thuis zijn is niet voldoende. Als je met je hoofd alleen maar bij je werk bent omdat je dingen op te lossen hebt, ben je er nog steeds niet echt. En dat is waar de opmerking 'er echt zijn' om draait. Met je hoofd, hart en lichaam in het moment zijn.

Je kunt heel veel dingen dingen doen te leren echt ergens te zijn. En ik moet zeggen: dat gaat me  goed af de laatste tijd. Maar het begint met in te zien dat er echt een verschil zit tussen er zijn en er zijn. Bij deze.

Spreek je maat!

X-P-

📭
Meld je gratis aan en ontvang iedere zondag de laatste brief aan Daan gratis in je mailbox.