Hey Daan,

Delegeren.
Het is zo'n woord waar veel mensen een vieze smaak van in hun mond krijgen. Alsof je zelf niet in staat bent om datgene wat nodig is op te pakken. Of erger nog, te beroerd bent, of geen zin hebt om het te doen.

Ik zie het anders.
Want voor iedere klus die je zelf niet leuk vindt om te doen loopt er iemand op deze aarde die dat werk echt geweldig vindt. Echt waar. Dus ga op zoek naar diegene. Zo kun jij doen wat je leuk vindt een zeer waarschijnlijk dat waar je ook echt goed in bent.

Mensen die niet goed zijn in delegeren geven vaak moeilijk dingen uit handen. Ze willen graag de controle houden of zijn bang om iets kwijt te raken. Dat is zonde. Je ontneemt daarmee een ander de kans om te groeien. En van een wat grotere afstand gezien, de kans om als bedrijf optimaal te presteren ook. Dingen moeten immers om jou wachten. Je kunt niet alles tegelijk.

Controle en vertrouwen gaan maar moeilijk hand in hand. Delegeren en vertrouwen daarentegen wel. Want ook hier is het woord vertrouwen de sleutel tot succes. Geef de ander jouw vertrouwen dat het goed komt. En gun jezelf het vertrouwen dat je mag doen wat je leuk vindt.

Spreek je maat.

-X-P-

đź“­
Meld je gratis aan en ontvang iedere zondag de laatste brief aan Daan gratis in je mailbox.
Share this post