Hey Daan,

Stop commuting. Dat adviseerde oud president Obama, toen ik bij een seminar was waar hij als hoofdgast werd geïnterviewd.

Commuting.
Een mooie Engelse term voor wat wij woon-werkverkeer zijn gaan noemen. Iedere dag in de auto van huis naar je werk en weer terug. In mijn srprs.tijd toch zo'n 6 tot 8 uur per week.

En als je er middenin zit, heb je redenen genoeg om te zeggen dat het wel meevalt. Je kunt lekker podcasts luisteren, even los komen van je werk of je hebt alle tijd om je belletjes te doen.

Maar bovenal is het toch echt zonde van je tijd. Tenzij je echt geen andere keuze hebt natuurlijk. Maar heb je die wel, gebruik deze tijd dan voor andere dingen. Bijvoorbeeld om dat ene boek te lezen, met je kinderen te spelen of te gaan sporten.

Ook al moet je er qua huis of geld op inleveren, je krijgt er iets moois voor terug: tijd. Misschien wel de belangrijkste schaarse die we hebben. Zomaar een dag per week 'extra' doordat je vanuit huis bent gaan werken of dichter je bij je werk bent gaan wonen. Dat is pas een cadeau.

Spreek je maat!


-X-P-

📭
Meld je gratis aan en ontvang iedere zondag de laatste brief aan Daan gratis in je mailbox.

Share this post