Hey Daan,

Get your motor runnin'
Head out on the highway
Looking for adventure
In whatever comes our way.

Zie hier het eerste couplet van het nummer 'Born to be Wild' van Steppenwolf. Een echte rock klassieker.

Toen ik, samen met wat vrienden, op mijn 19e mijn eerste bedrijfje startte begonnen we met 500 gulden. Ja guldens inderdaad. Zelf gespaard.

In jaar 2 wilden we onze eerste investering doen. Het geld hadden we niet dus we waren voornemens om 2.500 gulden te lenen bij de bank. Veel geld voor ons toen.

We schreven er een heel businessplan voor met op de voorkant de volledige songtest van 'Born to be Wild'. We wilden de wereld veroveren en daar paste dit nummer uitstekend bij.

Mensen die het plan lazen waren het er unaniem over eens: inhoud goed maar de voorkant moet anders. Daar gaan ze bij de bank over vallen. Eigenwijs als we waren bleef de voorkant wat ie was.

Een maand later liepen we met een krediet van 2.500 gulden op zak zo trots als een pauw de Rabobank weer uit. Of het aan de voorkant lag zullen we nooit weten maar ook bij srprs.me kreeg de tekst weer een mooie plek in 1 van onze overlegruimtes.

De tekst is een ode aan dat als je ergens in gelooft, je er gewoon voor moet gaan. Zelfs al zegt de hele wereld wat anders.

Spreek je maat.

-X-P-

Share this post