1 min read

Boosting Dynamo

Hey Daan,

Ik was begin 20 en had met een paar vrienden een paar jaar geleden net Concept7 opgericht. Goed om te weten dat 1 van ons zanger in een metalband was.

Het was zaterdagavond en we waren uit. We dronken een biertje en waren wat aan het ouwehoeren. Plotseling zagen we aan de overkant van de dansvloer een man staan met een lange leren jas. Vreemd, waarom zou je zo'n jas aan trekken in een snikhete bar?

Eén van ons merkte op dat hij vast een platenbaas was. De anderen beaamden zoals alleen kerels dat kunnen op een redelijk random opmerking. Al vrij snel ging het gesprek over hoe gaaf het zou zijn om een eigen label te starten. En aangezien 1 van ons de zanger van een metalband was, hadden we onze eerste band al getekend.

Geloof het of niet maar drie weken laten schreven we Boosting Dynamo in bij de Kamer van Koophandel. We noemden ons geen plantenlabel maar leverancier van emotie. Stiekem waren we toch een platenlabel.

Uiteindelijk hebben we 4 bands onder contract gehad en CD's over de hele wereld verkocht. Eén van onze bands heeft zelfs Pinkpop mogen openen omdat ze de grote prijs van Limburg wonnen. Soms moet je een beetje geluk hebben.

Machtig avontuur en weer veel van geleerd.

Spreek je maat!

Ray