1 min read

All hands meeting.

Hey Daan,

Een maandelijkse all hands meeting. Ik kan het ieder bedrijf aanraden. Iedere maand op een vaste dag en een vast tijdstip het hele team bij elkaar met maar één doel: alignen.

Je creëert het gevoel van met z'n allen rond het kampvuur. Niet vrijblijvend juist op een professionele manier. In strikt 90 minuten is iedereen op hoofdlijnen weer bijgepraat over alles wat er speelt binnen het bedrijf.

Ik opende en sloot iedere all hands meeting dan ook altijd zelf. Bewust. Omdat het ik zie als een hele mooie cultuurdrager. Ik startte altijd met onze purpose, gevolgd door een verhaal van reizigers en daarna de status van onze 3 belangrijkste metrics. In het geval van srprs.me: klanttevredenheid, aantal reizigers en gemiddelde orderwaarde.

Blije reizigers, blije reizigers, blije reizigers. Ze stonden centraal in de strategie van het bedrijf en dus ook in onze all hands meeting.

Na mij nam iedere teamlead het woord en praatte hij of zij het team bij op basis van lopende projecten, dingen die gelukt waren en dingen die niet gelukt waren. Heel vaak was er ook ruimte voor andere teamleden die graag iets wilden delen. Alles altijd voorbereid op basis van een presentatie dat ik een paar dagen voor de all hands meeting deelde met het team en waar iedereen zelf zijn informatie in kon plaatsen.

De kracht van een all hands meeting zit in haar eenvoud samen met een duidelijk ritme. Iedere maand weer, op dezelfde dag, op hetzelfde tijdstip. Zelfs als je denkt dat er weinig nieuws te melden is, gewoon door laten gaan! Ik heb eens een all hands meeting geannuleerd omdat ik dacht dat er weinig behoefte omdat iedereen het heel erg druk had. Nou, dat heb ik geweten... Een goede all hands kan werken als een hartslag. In leven houden dus!

Spreek je maat.

X-P-

📭
Meld je gratis aan en ontvang iedere zondag de laatste brief aan Daan gratis in je mailbox.