1 min read

Aardig zijn is een keuze.

Hey Daan,

Ik wil graag een verhaal met je delen dat ik ooit gehoord heb en me altijd is bijgebleven.

Jeff (Bezos, founder van Amazon.com) was nog een kleine jongen toen hij met zijn opa en oma op reis was. Hij zat alleen op de achterbank en genoot van het uitzicht. Een beetje jammer was alleen de continue walm van rook die als een mistige deken tegen het dak van de auto hing. Zijn oma rookte namelijk nogal veel. Ze stak letterlijk de ene sigaret met de andere aan.

Jeff was een slimme jongen. Een hele slimme jongen. En onlangs had hij op de radio gehoord dat iedere sigaret iemand een wel eens hele week van zijn of haar leven zou kunnen kosten.

Het was een tijdje stil geweest in de auto, maar opeens zei Jeff uit het niets: 'Hé oma, wist je dat met alle sigaretten die jij rookt, je misschien wel 6 jaar minder te leven hebt?"

Het bleef doodstil in de auto tot opa de auto aan de kant zette. Oma veegde een paar tranen weg. Opa vroeg Jeff om uit de auto te stappen. Jeff verwachtte een compliment. Het was immers super knap dat hij dit had kunnen uitrekenen. Waarom oma huilde begreep hij niet.

Maar opa pakte hem bij zijn schouders, keek hem indringend aan en sprak een paar hele wijze woorden: "Cleverness is a gift, kindness a choice."

Een mooie les om nooit te vergeten.

Spreek je maat!

X-P-

📭
Meld je gratis aan en ontvang iedere zondag de laatste brief aan Daan gratis in je mailbox.